Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

V sobotu si mladší žákyně odbyly letošní volejbalovou premiéru 30.09.2024 | Turnaje

Mladší žákyně vyrazily v sobotu na turnaj do Jihlavy.


Komentář kapitánky Klárky:

V sobotu 28.9. jsme se utkali v Jihlavě ve dvou zápasech. Hráli jsme s Novým Veselím a Jihlavou Demlova.
S Novým Veselím jsme prohráli 1:2. První set jsme vyhráli, a v druhém jsme začali chybovat a přestali hrát. Ve třetím setu jsme zase zbytečně chybovali, a proto jsme i třetí set prohráli.
Druhé utkání jsme se utkali s Jihlavou Demlova a ten jsme bohužel prohráli 0:2. S Jihlavou už jsme hráli líp, ale naše zbytečné a opakované chyby nám to zase prohráli.

Doplnění trenára:
V obou zápasech se ukázalo, že jsme se posunuli. Obrovská pochvala za nástup do prvního utkání, hru v naší režii a relativně suverénní vítězství v prvním setu. Bohužel, v druhém setu měl náš výkon sestupnou tendenci. Nutno podotknout, že vzhledem k dohadům ze strany NV a neznalosti výkladů pravidel trenérů a rozhodčích druhý set postupně ztrácel volejbalový charakter. Tiebreak byl v režimu odevzdání se a podvolení se soupeři, který byl po volejbalové stránce vyrovnaný. Mrzí mne, že v kategorii U14 jsou trenéři, jejichž cílem je trestat chyby a nikoliv učit, jak dělat věci správně (zvlášť když jsou ve všech družstvech stejné nejistoty v postavení a přebíhání). Alespoň si holky vyzkoušely, jaké to je hrát za rozvířené atmosféry.

Do druhého zápasu s Demlovou jsme si stanovili cíle: pomoct si vzájemně v postavení, komunikovat a ukázat chuť ke hře -> splněno tak ze 70 %. S Demlovou jsme si zahráli lepší volejbal a v některých výměnách došlo i na příjem-náhra-útok z obou stran. Škoda, že jen v některých.

Pozitivní je, že zvládáme hrát volejbalové výměny. Zkušenější hráčky dokáží pomoct nováčkům. Problém je postavení, kterému věnujeme více pozornosti než bychom měli a pak už nezvládáme ostatní činnosti tak kvalitně. Dalším velkým problémem je koncentrace na hru a to, že na sebe nechce nikdo vzít zodpovědnost za odehrání míče (= vysoký nepřesný příjem padá na zem, nikdo ho nejde zvednout/přehrát). Zápas splnil cíl získat první herní zkušenosti. Skvělá byla velká podpora rodičů, jen bychom byli s holkama rádi, kdyby se z diváků (od slova dívat) stali fanoušci (od slova fandit). Tak snad se to brzy naučíme ;)

Sestava, výsledky:

viz ezápis, kde naše zápasy můžete sledovat živě.
https://ezapis.cvf.cz/…14Z


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. TJ Žďár n. S. 2 6
2. SK Telč 2 6
3. SK Jihlava 2 0
4. Jiskra Havl. Brod 2 0
5. Spartak Pelhřimov 0 0
6. Slavoj Polná 0 0

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid