Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Soustředění mládeže Nové Veselí 2014 09.09.2014 | Ostatní

Poslední srpnový týden vyrazila žďárská volejbalová mládež na volejbalové soustředění v rekordním počtu 50 chlapců a dívek a v průběhu se zde u nich prostřídalo celkem 10 trenérů. Tento počet nás donutil po několika letech změnit destinaci a vyrazit do plně vybaveného sportovního areálu v Novém Veselí.


Početná výprava dorazila do místa určení před úterním obědem, ubytovala se v místní sokolovně a vyrazila nabrat síly do školní jídelny. Ihned poté jsme se pustili do tréninkového procesu, a to v celkem 5 tréninkových skupinách – přípravka, starší žákyně, starší žáci, kadetky a kadeti. Ke zdokonalení volejbalových dovedností, nabrání fyzických sil i regeneraci nám zde sloužila hala se třemi oddělitelnými kurty, dva venkovní antukové kurty, hřiště s umělým povrchem, beachvolejbalový kurt, kuželna, vířivka a posilovna.

Starší kategorie pracovaly především na souhrách v šestkách a fyzické kondici, mladší pilovaly hlavně základní volejbalovou techniku. Večerní program byl vyplněn vzájemnými volejbalovými souboji v šestkách nebo přednáškami. Ivča Ťupová nám povyprávěla o kineziotapingu a rovněž ochotně obvázala většinu kluků a holek, za což jí patří velký dík. Dále nás svojí návštěvou poctil Zomba, který zájemcům představil mezinárodní zápis a způsob jeho vyplňování. Některé týmy rovněž věnovaly večerní čas tvorbě týmových pravidel a vymýšlení pokřiků. Pro zpestření bylo pro hráče a hráčky připraveno čtvrteční odpoledne, kdy tréninky probíhaly dle specializací a hráči a hráčky tak mohli trénovat společně.

Sportovním vyvrcholením soustředění byl páteční večer, kdy naše kadetky sehrály přípravný zápas proti domácím kadetkám, který nakonec skončil remízou. Na vedlejším kurtu kadeti bojovali v zápase proti trenérům, kteří je nakonec s vypětím všech sil udolali a mohli si tak vychutnat pikantní sobotní ranní rozcvičku. Kulturním vyvrcholením bylo divadelní představení přípravky, která si sama vymyslela a sehrála divadelní kus s názvem „Žabí princ“. Diváci po závěru představení jásali nadšením a mladí volejbalisté byli opakovaně vyvolání na divadelní scénu k děkovačce. Sobotní tréninkový den již probíhal v klidnějším duchu a v podvečer se začali všichni rozjíždět do svých domovů.

Celé soustředění lze rozhodně hodnotit jako úspěšné, o čemž svědčí nejen narůstající počet účastníků, ale i stoupající volejbalová úroveň! Doufejme, že se zde za rok minimálně ve stejném počtu všichni setkáme.

 
tabulky
 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid