Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

První představení žďárských mužů v letošní sezoně 17.10.2024 | Zápasy

Dne 12. 10. 2024 vstoupili žďárští muži do své nové sezony v krajském přeboru, a to sobotním dvojutkáním proti družstvu z Havlíčkova Brodu.


V našem družstvu, oproti loňskému roku, došlo k několika změnám. Asi nejdůležitější z nich je utlumení činnosti dlouholetého libera Peti Kadlece, který se z rodinných důvodů rozhodl svoji činnost v oddíle omezit. Rád bych Peťovi touto cestou poděkoval za jeho nasazení v oddíle jak na hřišti, tak na lavičce (jako trenér) mládežnických i mužských družstev.

Do prvního sobotního zápasu jsme nastoupili s pachutí po nepříliš vydařeném přípravném utkání s Polnou, které jsme odehráli v minulém týdnu. Zde jsme podlehli soupeři 1:4 na sety. Jsem rád, že jsme se z některých chyb poučili a podařilo se nám náš celkový výkon koncentrovaně udržet takřka po celý první zápas. I tak se pořád v našem výkonu objevují nevynucené chyby, které náš výkon oslabují. První zápas jsme ale nakonec ovládli 3:0 na sety.

TJ Žďár nad Sázavou – Tělovýchovná jednota Jiskra Havlíčkův Brod z.s. "B" 3:0 (18,22,20)

Do druhého zápasu jsme nastoupili po 45 minutové pauze. Náš koncertovaný výkon se nám podařilo udržet i nadále, což způsobilo, že jsme první set získali v poměru 25:18. V průběhu druhého setu jsme provedli několik střídání, kdy se na hřiště dostali i mladší hráči. Nakonec jsme vcelku klidným způsobem ovládli i další dva sety a zvítězili 3:0 na sety.

TJ Žďár nad Sázavou – Tělovýchovná jednota Jiskra Havlíčkův Brod z.s. "B" 3:0 (18,20,13)

Rád bych zde ještě vyzdvihl výkon našeho univerzála Adama Pavlíka, který tuto sobotu sehrál jeden z nejlepších výkonů své dosavadní kariéry. Doufám, že se mu bude dařit i nadále.

Soupiska:

dle fotografie pod článkem.

Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát, a doufám, že na vítězné vlně budeme pokračovat. Další dvojzápas nás čeká 26. 10. 2024 na domácí palubovce haly TJ.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. TJ Žďár n. S. 2 6
2. SK Telč 2 6
3. SK Jihlava 2 0
4. Jiskra Havl. Brod 2 0
5. Spartak Pelhřimov 0 0
6. Slavoj Polná 0 0

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid